Jogurtová panna cotta
Ingredience
- Na pannacottu
- 40 ml
- mléka 3,5 %
- 40 g
- smetany 30 %
- 30 g
- cukru
- 40 g
- jogurtu 3,5 % tuku
- 1 špetka
- mletého chilli
- 1 list
- želatiny
- 1 špetka
- mletého zázvoru
- Na polevu
- 250 g
- lesních plodů
- 2 lžíce
- medu
- 1 balení
- vanilkového cukru
- 2
- lístky máty na zdobení
- 2 kousky
- sněhových pusinek
Instrukce
- 1
- Pannakotovou želatinu krátce namočíme do studené vody. Mléko, smetanu a cukr přivedeme k varu a krátce povaříme. Želatinu vymáčkneme a promícháme v mléčné směsi. Přidáme jogurt s kořením a dobře promícháme. Poté vzniklou hmotou naplníme misky a necháme přes noc odstát v ledničce.
- 2
- Půlku lesního ovoce rozmixujeme společně s medem a vanilkovým cukrem. Omyjeme si mátu a připravíme sněhové pusinky.
- 3
- Pannakotu vyndáme z misek a ozdobíme polevou z rozmixovaného ovoce. Na konec ozdobíme mátou a sněhovými pusinkami.
Velká dobrota.
Mńam, panna cottu mám ráda… občas ji udělám, žádný cukr…
jistě dobrý dezert, chutnal by mi