Jogurtová panna cotta

Vytisknout recept
s čerstvými lesními plody
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 10 minutes
Celkový čas 20 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • Na pannacottu
  • 40 ml
  • mléka 3,5 %
  • 40 g
  • smetany 30 %
  • 30 g
  • cukru
  • 40 g
  • jogurtu 3,5 % tuku
  • 1 špetka
  • mletého chilli
  • 1 list
  • želatiny
  • 1 špetka
  • mletého zázvoru
  • Na polevu
  • 250 g
  • lesních plodů
  • 2 lžíce
  • medu
  • 1 balení
  • vanilkového cukru
  • 2
  • lístky máty na zdobení
  • 2 kousky
  • sněhových pusinek

Instrukce

  • 1
  • Pannakotovou želatinu krátce namočíme do studené vody. Mléko, smetanu a cukr přivedeme k varu a krátce povaříme. Želatinu vymáčkneme a promícháme v mléčné směsi. Přidáme jogurt s kořením a dobře promícháme. Poté vzniklou hmotou naplníme misky a necháme přes noc odstát v ledničce.
  • 2
  • Půlku lesního ovoce rozmixujeme společně s medem a vanilkovým cukrem. Omyjeme si mátu a připravíme sněhové pusinky.
  • 3
  • Pannakotu vyndáme z misek a ozdobíme polevou z rozmixovaného ovoce. Na konec ozdobíme mátou a sněhovými pusinkami.
3 Komentářů
  1. Lenka Hudečková 2 roky ago

    5 stars
    Mńam, panna cottu mám ráda… občas ji udělám, žádný cukr…

  2. jistě dobrý dezert, chutnal by mi

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account