Jogurtová bublanina
Ingredience
- 350 ml bílý jogurt
- 3 ks vejce
- 5 lžic třtinový cukr
- 1 ks vanilkový cukr
- 1 dcl horká voda
- 200 ml polohrubá mouka
- 2 lžičky jedlá soda
- 500 g třešně
- špetka sůl
- 1 lžíce rum
- citronová kůra
Instrukce
- Předehřejeme si troubu na 180 stupňů Celsia. Do vyšší nádoby rozklepneme vejce, přidáme cukr, citronovu kůru, rum, horkou vodu a prošleháme. Do směsi dáme jogurt a opět důkladně prošleháme. Nakonec přisypeme prosátou mouku a jedlou sodu.
- Těsto vlijeme do pekáčku (25 x 40 cm), předem vyloženého pečicím papírem, poklademe třešněmi. Pečeme asi 20 minut.