Bublanina prostě musí být třešňová. A třešně začínají právě dozrávat, tak šup s nimi do trouby.DOBROU CHUŤ !!!
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Keyword ovocný, sladké, tradiční
Čas přípravy 20 minutesmin
Čas vaření 20 minutesmin
Celkový čas 40 minutesmin
Porce 16
Kalorie 216
Uvařila JitkaValachovičová
Ingredience
350mlbílý jogurt
3ksvejce
5lžictřtinový cukr
1 ks vanilkový cukr
1dclhorká voda
200mlpolohrubá mouka
2lžičky jedlá soda
500gtřešně
špetkasůl
1lžícerum
citronová kůra
Instrukce
Předehřejeme si troubu na 180 stupňů Celsia. Do vyšší nádoby rozklepneme vejce, přidáme cukr, citronovu kůru, rum, horkou vodu a prošleháme. Do směsi dáme jogurt a opět důkladně prošleháme. Nakonec přisypeme prosátou mouku a jedlou sodu.
Těsto vlijeme do pekáčku (25 x 40 cm), předem vyloženého pečicím papírem, poklademe třešněmi. Pečeme asi 20 minut.
Notes
Tip:Rum se dává kvůli nakypření, rovněř horká voda. Šleháme metličkou nebo ručním šlehačem. Možno použít sezonní ovoce i ovoce mražené. Část ovoce obalíme v hrubé mouce, aby nekleslo ke dnu. (Ti, co ochutnali v Pracovně, tak tam na povrchu byly ještě pufované amarantové kuličky a trochu mletých mandlí.)