Jednoduchý nadýchaný chléb

Vytisknout recept
Tento chléb z droždí je rychle hotový a nadýchaný jako obláček. Vyzkoušejte ho!
Kategorie Přílohy
Kuchyně Česká
Čas přípravy 2 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 3 minutes
Porce 0 bochník chleba
Uvařila Petra Dušková

Ingredience

  • 600 g pšeničné chlebové mouky
  • 450 g vody
  • 10 g čerstvého droždí
  • 8-10 g soli
  • kmín dle chuti, lze vynechat
  • hrst semínek dle chuti slunečnicová, dýňová, lněná, sezamová

Instrukce

  • Promíchejte vodu s moukou aby nezbyla suchá místa a nechte třičtvrtě hodiny fermentovat.
  • Přidejte všechny zbylé suroviny, dobře promíchejte (hnětat alespoň 5 minut) a nechte asi 2 hodiny kynout na teplém místě, dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem. Doba kynutí záleží na teplotě v místnosti, můžete mít vykynuto i rychleji.
  • Těsto přendejte na pomoučený vál, zlehka zformujte do bochánku abyste nevyhnali příliš bublinek.
  • Pečte přibližně 30 minut na 210 - 230 °C. Pokud by vám chléb rychle hnědnul, přikryjte alobalem. Chléb je upečený, když při poklepání na spodní stranu zní dutě.
  • Před nakrojením nechte zcela vychladnout.
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account