Tento chléb z droždí je rychle hotový a nadýchaný jako obláček. Vyzkoušejte ho!
Kategorie Přílohy
Kuchyně Česká
Čas přípravy 2 minutesmin
Čas vaření 30 minutesmin
Celkový čas 3 minutesmin
Porce 0bochník chleba
Uvařila Petra Dušková
Ingredience
600gpšeničné chlebové mouky
450gvody
10gčerstvého droždí
8-10gsoli
kmíndle chuti, lze vynechat
hrst semínek dle chutislunečnicová, dýňová, lněná, sezamová
Instrukce
Promíchejte vodu s moukou aby nezbyla suchá místa a nechte třičtvrtě hodiny fermentovat.
Přidejte všechny zbylé suroviny, dobře promíchejte (hnětat alespoň 5 minut) a nechte asi 2 hodiny kynout na teplém místě, dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem. Doba kynutí záleží na teplotě v místnosti, můžete mít vykynuto i rychleji.
Těsto přendejte na pomoučený vál, zlehka zformujte do bochánku abyste nevyhnali příliš bublinek.
Pečte přibližně 30 minut na 210 - 230 °C. Pokud by vám chléb rychle hnědnul, přikryjte alobalem. Chléb je upečený, když při poklepání na spodní stranu zní dutě.