Jednoduchá, dobrá a zdravá svačinka

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 45 minutes
Porce 0
Uvařila Lenka Hudečková

Ingredience

  • 2 hrnek špaldová mouka
  • 1 ks prášek do pečiva
  • 1 hrnek hnědý cukr
  • 2 ks vejce
  • 1/2 hrnek olej
  • 1 hrnek mléko
  • 1/2 kg jahody

Instrukce

  • Jednoduchá a rychlá buchta se mi podařila a navíc je dobrá.... snad i zdravá...
     
    Do mísy si dáme suché ingredience - mouku, cukr (já dávám jen 1/2 hrnku) a prdopeč a promícháme, pak přidáme olej, mléko (malinko ho nahřívám) a vejce, opět promícháme a vyrobíme hladké těsto.
    Vylijeme na plech s pečícím papírem (nebo vymazaný a vysypaný) a rozprostřeme..na to vysázíme jahody....
    Nic více, nic méně. Není třeba ani vanilkový cukr nebo drobenka, jahůdky jsou sladké a buchta mi přijde dostatečně sladká.
     
    Upečeme v troubě na 170°C cca 40 - 45 minut. Zkusíme špejlí.
     
     

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account