Játra na cibulce

Vytisknout recept
Dobrý a rychlý oběd
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 4 porce
Uvařila Lenka Hudečková

Ingredience

  • 500 g játra kuřecí
  • 10 dkg slanina špek
  • 1 cibulka
  • sůl
  • pepř
  • paprika sypaná
  • studená voda
  • 2 lžíce hladké špaldové mouky

Instrukce

  • Umyjeme játra a nakrájíme na menší kousky, cibulku si pokrájíme nadrobno a slaninu (stačí kousek) na malé kostičky.
  • Do kastrolu dáme slaninu, když se trochu vyškvaří, přidáme cibulku, podusíme a nakonec játra. Můžeme malinko zasypat i červenou paprikou (a špetkou uzené papriky). Podlijeme studenou vodou a vaříme, dokud nejsou játra měkká. V hrnečku si promícháme trochu hladké mouky ve studené vodě a zahustíme. Nakonec osolíme, opepříme, případně podle své potřeby dochutíme.
  • Podáváme s rýží, případně s bramborovými hranolkami.
8 Komentářů
  1. NelaVávrová 2 roky ago

    játra jedině kuřecí a nesmí být suché, takže ráda vyzkouším.

    • Author
      Lenka Hudečková 2 roky ago

      5 stars
      pak dejte vědět, jak chutnala….

  2. Jaroslava Korpášová 2 roky ago

    Také takto čas od času dělávám. Játra máme doma rádi.

    • Author
      Lenka Hudečková 2 roky ago

      i my :-), ještě pak dělám játra na bylinkách nebo “gruzínská játra” 🙂

  3. Naděžda Křičenská 2 roky ago

    5 stars
    Zrovna se je chystám uvařit. S rýží jsou opravdu moc dobrá.

    • Author
      Lenka Hudečková 2 roky ago

      přesně :-), díky Naďo

  4. Aneta Kollerová Mašková 2 roky ago

    Játra vařím často. I na tento způsob. Je to dobrota. 🙂

    • Author
      Lenka Hudečková 2 roky ago

      ano, my jsme je teď dlouho neměli, proto nám včera obzvlášť chutnala 🙂

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account