Jarní zeleninový vývar s libečkem a kudlásky

Vytisknout recept
Kategorie Polévka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 1 minute
Celkový čas 1 minute
Porce 1 osoba
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 100 g Mrkev
  • 100 g Celer
  • 100 g Petržel
  • 3 ks Bobkový list
  • 8 kuliček Pepř celý
  • 5 kuliček Nové koření
  • 50 g Řapíkatý celer
  • 50 g Cibule paní Lenka může bez
  • 50 g
  • Pórek
  • 15 g
  • Listová petržel 10 g do vývaru, 5 g do těsta na kudlásky
  • 1 stroužek Česnek
  • 80 g Květák
  • 100 g Cukrový hrášek
  • 50 g Libeček
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř
  • 1 ks Vejce
  • 70 g Polohrubá mouka
  • 1 špetka Muškátový oříšek

Instrukce

  • Kořenovou zeleninu, cibuli a česnek oloupeme, umyjeme, vložíme do studené vody, osolíme, opepříme, přivedeme k varu a sesbíráme vzniklou pěnu.
  • Přidáme divoké koření a vaříme cca 50 min. na mírném plameni.
  • Vývar přecedíme a nakrájíme kořenovou zeleninu. Do vývaru přidáme pórek, květák, cukrový hrášek, libeček a provaříme cca 10 min. Dochutíme solí a pepřem.
  • V misce rozmícháme mouku s rozšlehaným vejcem, solí, pepřem, muškátovým oříškem
  • a nasekanou petrželí.
  • Vypracujeme husté těsto, z něhož lžičkou vykrajujeme malé nočky a vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme cca 5 min.
4 Komentářů
  1. Naděžda Křičenská 1 rokem ago

    5 stars
    Dobrá polévka s nočky.

  2. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    aha, tak ne…. to jsem totiž zatím neslyšela… ale už vím 🙂

    • Author
      NelaVávrová 1 rokem ago

      Kudlásky můžeme mít jako přílohu k omáčkám nebo je použijeme jako vložku do polévek, chtěla jsem inspirovat se něčím novým.

  3. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    co je to kudlásek???? Jdu hledat a jediné, co mě napadá, že jsou to ty mladé lusky…

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account