CUketový tatarák

Vytisknout recept

Cuketu omyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle (mladou cuketu můžete dát se slupkou, starší raději oloupat) a nasolíme v misce, necháme odležet (aspoň 20 minut)

 

Na pánvi si osmahneme cibulku, já jsem si ji nakrájela na mikro částečky, pak přidáme vykapanou, vymačkanou cuketu a asi 5 minut restujeme, nakonec přidáme nasekaný česnek a chviličku společně osmažíme. Sundáme z plotny, necháme směs vychladnout. (Protože je vedro, tak jsem ji přendala do nerezové misky a míchala, míchala...možná jsem měla zchladit).

 

Nakonec přidáme nastrouhaný sýr /nejlépe Parmezán, ale můžete dát takový, jaký máte doma/, opepříme, dosolíme, přidáme podle chuti hořčici...já jsem ještě přidala asi 2 lžíce kečupu a nakapala sojovku.

 

Podáváme na topinkách, dozdobíme zelenou petrželkou (bazalkou, ...)  a mohu říci, že je to neskutečná mňamka.

 

...a zase jedna cuketa zmizela...

 

Dobrou chuť přeje Hudlenka

 

P.S. já to měla s ledovým čajem, taťka se skleničkou piva 🙂


1 středníks - cuketa
2stroužek - česnek
1ks - cibulka
10 dkg - sýr na strouhání
2lžíce - hořčice (nejlépe Dijonská)
ks - sůl, pepř, kečup, sojovka...už dle chuti
příprava - 30
vaření - 10
Kategorie Chuťovka
Uvařila Lenka Hudečková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account