jarní závitky
Ingredience
- omeleta
- Žampion bílý 60 g
- Zelí bílé hlávkové 100 g
- Olivový olej 15 ml
- Sůl dle chuti
- Pepř dle chuti
- Drcený kmín 1 g
- Voda 100 ml
- Čerstvá petrželka hrst
Instrukce
- Žampiony nakrájíme na drobné kostičky a krátce orestujeme na lžíci olivového oleje.
- Zalijeme omeletou a mícháme, dokud se nepropeče.
- Přidáme nasekanou petrželovou nať, dochutíme solí, pepřem a drceným kmínem.
- Hotovou směsí naplníme zelné listy a srolujeme do závitků.
- Zapékací misku vymažeme lžičkou oleje, vyskládáme do ní závitky a krátce zapečeme v troubě předehřáté na 200 °C.
dala bych si, domácí…. dříve (ale to už je hodně let), jsem si je občas koupila někde v okýnku, ale pak jsem jednou měla hnusné, hrozně mastné, a od té doby jsem je nejedla.. doma nedělám..
Zajímavý recept. Mám zase další inspiraci na chuťovku.