Jarní nádivka nejen na Velikonoce - bez lepku

Vytisknout recept
Oddělte bílky od žloutků a bílky vyšlehejte se solí a pár kapkami citrónu a moringovým práškem do tuhého sněhu. Ještě jste o morinze neslyšely? Je to báječná rostlina, řadí se mezi superpotraviny a směle ji můžeme použít do vaření a zvýšit si tak obsah vitaminů a minerálních látek ve stravě. Navíc umí krásně srovnat hladinu ženských hormonů v těle přesně tak, jak to potřebujeme a proto stojí za to mrknout na ní a ochutnat.
 
Na nádivku si nasekejte čerstvé kopřivy a bazalku (pokud byste neměli možnost sehnat čisté, sáhněte po čerstvém špenátu). Nasekané kopřivy najemno smíchejte se žloutky, jahelnými nebo pohankovými pukanci, rozdrobeným tofu, kořením.  Rukama promněte tak, aby se všechny ingredience spojily (v případě potřeby můžete pokapat pár lžícemi vody, aby pukance více změkly).
 
Jemně vmíchejte sníh z bílků s práškem do pečiva. Celou směs vložte do vymazané a vysypané formy a pečte ve vyhřáté troubě na 180 stupňů zhruba 45 minut.
Nádivku můžete přidat k jakémukoliv pečenému masu, ale můžete si ji dát i se zeleninovým salátem třeba k večeři.
4ks - vejce
2lžička - moringový prášek
2hrst - jahelné nebo pohankové pukance
0,5lžička - sůl himalájská
2hrst - čerstvé jarní kopřivy
špetka - muškátový květ
špetka - barevný pepř
180g - tofu s bazalkou
1hrst - čerstvá bazalka
1lžička - bezfosfátový prášek do pečiva
příprava - 15
vaření - 45
Kategorie Přílohy
Uvařila ŠtěpánkaČápová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account