Japonská polévka Ramen
Ingredience
- 10 plátek Hlíbva ústřičná
- 1 ks Mrkev
- 1 ks Pórek
- 3 stroužek Česnek
- 1 ks Čerstvý zázvor cca 3cm
- 750 ml Zeleninový vývar
- 150 g Rýžové nudle (nebo např. Udon, Sobu...)
- 2 lžíce Sójová omáčka
Instrukce
- 1) Zeleninový vývar používám domácí, ale můžete použít i sušený.2) Mrkev nakrájejte na kostičky, pórek na kolečka a česnek se zázvorem nasekejte nadrobno.3) V hrnci nejprve osmahněte pórek a poté přidejte mrkev, česnek, zázvor a restujte přibližně 3-4 minuty. Poté přilijte zeleninový vývar a vařte 10 minut.4) Nudle si mezitím uvařte v jiném hrnci. Poté je vložte do polévky společně s hlívou nakrájenou na střední kousky. Dle chuti přidejte sójovou omáčkou Kikkoman (ta je velmi lahodná a především není nahořklá). Vařte ještě tři minuty.