Japonská polévka Ramen

Vytisknout recept
Kategorie Polévka
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 15 minutes
Porce 0
Uvařila PavlaRádlová

Ingredience

  • 10 plátek Hlíbva ústřičná
  • 1 ks Mrkev
  • 1 ks Pórek
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 ks Čerstvý zázvor cca 3cm
  • 750 ml Zeleninový vývar
  • 150 g Rýžové nudle (nebo např. Udon, Sobu...)
  • 2 lžíce Sójová omáčka

Instrukce

  • 1) Zeleninový vývar používám domácí, ale můžete použít i sušený.
    2) Mrkev nakrájejte na kostičky, pórek na kolečka a česnek se zázvorem nasekejte nadrobno.
    3) V hrnci nejprve osmahněte pórek a poté přidejte mrkev, česnek, zázvor a restujte přibližně 3-4 minuty. Poté přilijte zeleninový vývar a vařte 10 minut.
    4) Nudle si mezitím uvařte v jiném hrnci. Poté je vložte do polévky společně s hlívou nakrájenou na střední kousky. Dle chuti přidejte sójovou omáčkou Kikkoman (ta je velmi lahodná a především není nahořklá). Vařte ještě tři minuty.

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account