
Jahodový koláč s mandlemi
Ingredience
- 125 g máslo
- 80 g Třtinový cukr
- 1 ks vejce
- 1 lžička Vanilkový cukr
- 120 g hladká mouka
- 1 lžička Prášek do pečiva
- 300 g Čerstvé jahody
- 1 lžíce Krupicový cukr
- 2 ks Bílky
- 120 g Krupicový cukr
- 30 g Plátky mandlí
Instrukce
- Skvělý a rychlý sezónní dezert, po kterém se jenom zapráší. Zkuste ho.Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Máslo vyšleháme s třtinovým cukrem do pěny, přidáme vejce a vanilkový cukr a ještě krátce prošleháme. Prosijeme mouku s práškem do pečiva a jemně ji vmícháme do těsta.Dortovou formu o průměru 24 cm vyložíme pečicím papírem a těsto rovnoměrně rozetřeme do formy. Pečeme 15-20 minut, pak vyndáme z trouby a necháme chvíli vychladnout.Mezitím smícháme jahody se lžící cukru a dáme na chvíli do chladu. Bílky ušleháme do tuha a postupně přidáváme cukr. Jahody rozdělíme na předpečené těsto, pokryjeme sněhovou hmotou a posypeme plátky mandlí. Pečeme dalších 15-20 minut dokud sníh lehce nezhnědne. Koláč nejlépe chutná ještě teplý.