Skvělý a rychlý sezónní dezert, po kterém se jenom zapráší. Zkuste ho.Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Máslo vyšleháme s třtinovým cukrem do pěny, přidáme vejce a vanilkový cukr a ještě krátce prošleháme. Prosijeme mouku s práškem do pečiva a jemně ji vmícháme do těsta.Dortovou formu o průměru 24 cm vyložíme pečicím papírem a těsto rovnoměrně rozetřeme do formy. Pečeme 15-20 minut, pak vyndáme z trouby a necháme chvíli vychladnout.Mezitím smícháme jahody se lžící cukru a dáme na chvíli do chladu. Bílky ušleháme do tuha a postupně přidáváme cukr. Jahody rozdělíme na předpečené těsto, pokryjeme sněhovou hmotou a posypeme plátky mandlí. Pečeme dalších 15-20 minut dokud sníh lehce nezhnědne. Koláč nejlépe chutná ještě teplý.
Kategorie Dezert
Čas přípravy 40 minutesmin
Čas vaření 30 minutesmin
Porce 0
Uvařila HanaŠemíková
Ingredience
125gmáslo
80gTřtinový cukr
1ksvejce
1lžičkaVanilkový cukr
120ghladká mouka
1lžička Prášek do pečiva
300gČerstvé jahody
1lžíceKrupicový cukr
2ksBílky
120gKrupicový cukr
30gPlátky mandlí
Instrukce
Skvělý a rychlý sezónní dezert, po kterém se jenom zapráší. Zkuste ho.Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Máslo vyšleháme s třtinovým cukrem do pěny, přidáme vejce a vanilkový cukr a ještě krátce prošleháme. Prosijeme mouku s práškem do pečiva a jemně ji vmícháme do těsta.Dortovou formu o průměru 24 cm vyložíme pečicím papírem a těsto rovnoměrně rozetřeme do formy. Pečeme 15-20 minut, pak vyndáme z trouby a necháme chvíli vychladnout.Mezitím smícháme jahody se lžící cukru a dáme na chvíli do chladu. Bílky ušleháme do tuha a postupně přidáváme cukr. Jahody rozdělíme na předpečené těsto, pokryjeme sněhovou hmotou a posypeme plátky mandlí. Pečeme dalších 15-20 minut dokud sníh lehce nezhnědne. Koláč nejlépe chutná ještě teplý.