Jahodové kremrole

Vytisknout recept
1.Ve větší míse promíchejte mouku, máslo, heru, smetanu, ocet a špetku soli v hladké těsto. Zabalte do fólie a nechte přes noc v lednici.
2.Troubu předehřejte na 230 °C. Oddělte žloutky od bílků.
3.Těsto rozválejte a nakrájejte na pruhy o velikosti 30 × 3 cm. Pro tento recept potřebujete kovové trubičky na kremrole. Trubičky promastěte olejem a postupně na ně natočte proužky těsta z jedné strany na druhou tak, aby se těsto překrývalo. Pomažte rozšlehaným žloutkem a pečte 10 minut. Nechte vychladnout a pak opatrně sejměte kremrole z trubiček.
4.Na jahodový sníh vyšlehejte šlehačem bílky dotuha. V kastrůlku přiveďte vodu k varu a mísu se sněhem vložte nad páru. Přimíchejte cukr a šlehejte dále do lesklého sněhu. Přidejte citronovou šťávu s džemem. Šlehejte dál mimo vodní lázeň do vychladnutí. Ihned přendejte do cukrářského sáčku a plňte vychladlé kremrole.
5.Před podáváním ozdobte konce kremrolí kousky jahod a posypte moučkovým cukrem.

400g - Hl. mouka
200g - máslo
50g - Hera
200ml - Smetana 30%
1lžíce - ocet
,ks - sůl
3ks - Vejce
100ml - olej
200g - cukr krupice
1lžička - citrónová šťáva
3lžíce - Jahodový dřem
20g - Jahody
40g - moučkový cukr
příprava - -
vaření - -
Kategorie Dezert
Porce 0
Uvařila MarieVeselá

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account