Jahodová pavlova
tak, že v míse bez problémů drží, i když ji otočíte dnem vzhůru.
2. Nakonec k bílkům postupně, zlehka a opatrně přidejte kakao, ocet a nasekanou čokoládu.
3. Dva velké nebo čtyři malé pečicí plechy (podle velikosti trouby) vyložte pečicím papírem. Na pečicí papíry čtyřikrát obkreslete talíře o průměru asi 22 cm a do kruhů rozdělte bílkovou hmotu – asi centimetr od kraje. Teplotu v troubě snižte na 140 °C a pusinková kola pečte asi 1 hodinu až 1 hodinu 15 minut. Během pečení neotvírejte troubu!
4. Správně upečená pavlova vypadá tak, že svrchu je křupavá, uvnitř měkká. Po upečení dejte proto pavlovu ještě do pootevřené trouby a nechte ji v ní pomalu zchladnout (spolu s troubou).
5. Sestavte dort: Jedno zcela zchladlé pusinkové kolo dejte na servírovací mísu, navrch čtvrtinu ušlehané oslazené smetany, čtvrtinu jahod, další kolo a tak dále do spotřebování všech ingrediencí. Končit byste měli vrstvou jahod. Před podáváním dort posypte kousky čokolády.10ks - Bílky 600g - Krupicový cukr6lžíce - Holandské kakao2lžíce - Jablečný ocet100g - Čokoláda 70%10dcl - Smetana ke šlehání2lžíce - Cukr750g - Jahodypříprava - 60vaření - 0