Jáhlový nákyp s brokolocí

Vytisknout recept

Jáhly si na hodinku až dvě namočíme, potom je 2x spaříme horkou vodou

a nakonec je asi 15 minut vaříme v mírně osolené vodě.

Hlídáme a vodu podle potřeby doléváme. Mícháme.

Brokolici si obereme na malé růžičky, já dneska použila z mrazáku,

takže jsem si ji zmrazenou spařila horkou vodou a pak slila, použila dále jako čerstvou.

 Zapékací misku jsem vymazala máslem.

Když byly jáhly uvařené, zbavené přebytečné vody, tak jsem k nim přidala brokolici,

česnek lisovaný, pažitku, a 4 vejce, vše jsem promíchala, ochutnala a dochutila

solí a pepřem.

Vložila do zapékací mísy a nahoru dala kousky másla,

a dala jsem na 180°C na 30 minut zapéci,

zdálio se mi to málo, tak jsem ještě 5 minut přidala.

Moc jsme si s manželem pochutnali.

Je to zdravé, Jáhly jsou velmi cenné díky vysokému obsahu minerálních látek

a velmi dobrou stravitelnost. Jsou velmi chutné a jednoduché na přípravu.

Hudlenka


1.5hrnek - jáhly
1ks - brokolice
4ks - vejce
ks - sůl, pepř, pažitka
3stroužek - česnek
50g - máslo
příprava - 5
vaření - 40
Kategorie Hlavní jídlo
Porce 0
Uvařila Lenka Hudečková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account