Jáhlový nákyp s brokolocí
Vytisknout recept
Jáhly si na hodinku až dvě namočíme, potom je 2x spaříme horkou vodou
a nakonec je asi 15 minut vaříme v mírně osolené vodě.
Hlídáme a vodu podle potřeby doléváme. Mícháme.
Brokolici si obereme na malé růžičky, já dneska použila z mrazáku,
takže jsem si ji zmrazenou spařila horkou vodou a pak slila, použila dále jako čerstvou.
Zapékací misku jsem vymazala máslem.
Když byly jáhly uvařené, zbavené přebytečné vody, tak jsem k nim přidala brokolici,
česnek lisovaný, pažitku, a 4 vejce, vše jsem promíchala, ochutnala a dochutila
solí a pepřem.
Vložila do zapékací mísy a nahoru dala kousky másla,
a dala jsem na 180°C na 30 minut zapéci,
zdálio se mi to málo, tak jsem ještě 5 minut přidala.
Moc jsme si s manželem pochutnali.
Je to zdravé, Jáhly jsou velmi cenné díky vysokému obsahu minerálních látek
a velmi dobrou stravitelnost. Jsou velmi chutné a jednoduché na přípravu.
Hudlenka
1.5hrnek - jáhly1ks - brokolice4ks - vejceks - sůl, pepř, pažitka3stroužek - česnek 50g - máslopříprava - 5vaření - 40
Porce 0
Uvařila Lenka Hudečková