
Jáhlové rizoto s červenou řepou a jogurtem
- Proprané jáhly uvařte v osolené vroucí vodě.
- Rozmixujte předvařenou řepu s prolisovaným stroužkem česneku. Přidejte jogurt a citronovou šťávu, osolte a opepřete.
- Směs s řepou prohřejte v hluboké pánvi na lžíci olivového oleje a přidejte do ní uvařené jáhly.
- Podávejte s posekanou petrželkou, vlašskými ořechy a svým oblíbeným strouhaným sýrem.
300g - jáhly
300g - předvařená řepa
100g - bílý jogurt
1ks - stroužek česneku
1lžíce - citronová šťáva
ks - hrst vlašských ořechů
ks - oblíbený tvrdý sýr na strouhání
ks - hrst hladkolisté petržele
1lžíce - olivový olej
ks - sůl, pepř
příprava - 15
vaření - 20