Jablková bábovka

Vytisknout recept
Kynutá, třená, piškotová, kakaová, mramorová, hrníčková, šlehačková, tvarohová, pudinková, olejová, maminčina, babiččina, domácí... Osvědčených receptů na bábovku, která představuje jeden z našich nejoblíbenějších doma připravovaných dezertů, existuje celá řada. Předáváme si je z generace na generaci, sbíráme je po návštěvách a myslíme si, že „ta naše“ je stejně ta nej. My jsme upekli bábovku z jablek
a tvarohu, protože tahle kombinace je dle nás na podzim jako dělaná, zvlášť když je servírovaná se zakysanou smetanou a teplým kakaem. 
Postup:
  1. Oloupaná jablka nastrouhejte. Pokud při strouhání pustí vodu, slijte ji.
  2. Žloutky vyšlehejte s máslem a cukrem do pěny a přidejte prosetou mouku
    a prášek do pečiva.
  3. Dále přidejte tuzemák, mléko a tvaroh.
  4. Z bílků ušlehejte sníh, který osolte a postupně ho přimíchejte společně
    s jablky ke směsi.
  5. Směs vlijte do bábovkové formy vymazané máslem a vysypané moukou
    a pečte cca 45 minut na 170 °C.
  6. Podávejte se zakysanou smetanou.
TIP! Vyzkoušejte plnotučný Hlavnický tvaroh z farmy ze Zemědělského a obchodního družstva Hlavnice. Je vítězem soutěže Regionální potravina 2019 v Moravskoslezském kraji a chutná skvěle.

300g - polohrubá mouka
250g - plnotučný tvaroh
250g - cukr krupice
200g - máslo
4ks - vejce
4ks - velká kyselejší jablka
1ks - prášek do pečiva
100ml - mléko
1ks - vanilkový cukr
2lžíce - tuzemák
1špetka - sůl
2lžíce - zakysaná smetana k podávání
příprava - 45
vaření - 45
Kategorie Dezert
Porce 0
Uvařila PetraVomelová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account