Jablíčkové bábovičky s agarem

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • asi 1kg jablek
  • 100-120 g hrozinek čím sladší jablka, tím méně hrozinek
  • 1 sáček práškového agaru asi 2 polévkové lžíce
  • mini špetička soli
  • špetka skořice
  • 1-2 hřebíčky nemusí být

Instrukce

  • Hrozinky dobře propláchneme na sítu a dáme do hrnce a přivedeme k varu. Přidáme na kousky pokrájené a jadřinců zbavené jablíčka. Zalijeme asi půl litrem vody, aby ovoce i hrozinky byly ponořené a malinkou špetičku soli, vaříme asi 20 minut.
  • Když je ovoce a hrozinky uvařené, vyndáme hřebíčky a pomocí tyčkového mixéru vše rozmixujeme na hladkou hmotu, přidáme celý sáček agaru, který do hmoty zamixujeme. Vrátíme hrnec na plotnu, počkáme až se začne vařit, pak okamžitě sundáme z ohně a naléváme do předem připravených mističek. Dáme vychladit do ledničky. Dezert během asi 1-2 hodin krásně ztuhne.
4 Komentářů
  1. 5 stars
    Vypadají krásně.

  2. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    5 stars
    to může být dobrota 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account