Jablečný sypaný koláč

Vytisknout recept
 
 
 

Oloupeme si a nastrouháme nahrubo jablka. Smícháme je v míse se skořicí a

vanilkovým cukrem. Rozinky si namočíme do rumu. 

 
 

Do druhé mísy si zamícháme mouku, kypřící prášek a třtinový cukr. 

 
 
 

Plech si vyložíme pečícím papírem. Na něj nasypeme polovinu sypké směsi a

rozložíme jablka, která posypeme rozinkami. 

 

 

Na jablka nasypeme druhou polovinu sypké směsi.

 

 

Rozšleháme vejce v mléce a touto směsí polijeme celý koláč na sypkou směs.

Posypeme drcenými vlašskými ořechy a poklademe plátky másla. 

 

 

Pečeme asi 45 minut při teplotě 175°C. 

Přeji dobrou chuť !!!

 
 
 
 
 

2hrnek - polohrubá pouka
1hrnek - mouka Pernerka hladká
1,5hrnek - třtinový cukr
5ks - vejce
1ks - kypřící prášek
1,5hrnek - mléko
25dkg - máslo
1,3kg - jablka
2lžička - mletá skořice
8dkg - rozinky
1cl - rum
2ks - vanilkový cukr
20dkg - vlašské ořechy drcené
příprava - 45
vaření - 45
Kategorie Dezert
Porce 0
Uvařila Naděžda Křičenská

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account