Oloupeme si a nastrouháme nahrubo jablka. Smícháme je v míse se skořicí a
vanilkovým cukrem. Rozinky si namočíme do rumu.
Do druhé mísy si zamícháme mouku, kypřící prášek a třtinový cukr.
Plech si vyložíme pečícím papírem. Na něj nasypeme polovinu sypké směsi a
rozložíme jablka, která posypeme rozinkami.
Na jablka nasypeme druhou polovinu sypké směsi.
Rozšleháme vejce v mléce a touto směsí polijeme celý koláč na sypkou směs.
Posypeme drcenými vlašskými ořechy a poklademe plátky másla.
Pečeme asi 45 minut při teplotě 175°C.
Přeji dobrou chuť !!!
2hrnek - polohrubá pouka1hrnek - mouka Pernerka hladká1,5hrnek - třtinový cukr5ks - vejce1ks - kypřící prášek1,5hrnek - mléko25dkg - máslo1,3kg - jablka2lžička - mletá skořice8dkg - rozinky1cl - rum2ks - vanilkový cukr20dkg - vlašské ořechy drcenépříprava - 45vaření - 45