Jablečný bezlepkový chlebíček
Ingredience
- 50 g rozinek
- 50 g mandlí
- 50 g lískových ořechů
- 150 g rýžové mouky
- 100 g pohankové mouky
- 15 g oleje
- 10 g psyllia
- 50 g rýžového sirupu
- 60 g nakrájeného jablka
- vanilka
- 1 kypřící prášek bez fosfátů
- citrónová kůra z bio citrónu
- 1 lžička skořice
- 300 g rýžového mléka
Instrukce
- Rozinky, lískové ořechy a mandle nasekejte nahrubo a dejte do mísy.
- Přidejte mouku, psyllium, prášek do pečiva, vanilku, skořici, citrónovou kůru a na kostičky nakrájené jablko. Vše dobře promíchejte.
- Přidejte všechny tekuté ingredience. Dobře promíchejte a nechte 15 minut stát, aby se psyllium aktivovalo.
- Troubu předehřejte na 190°C.
- Poměrně hustou směs nalijte do olejem vymazané a rýžovou moukou vysypané dortové formy. Pečte na 190°C asi 25 minut. Chlebíček vyklopte a nechte vychladnout.
Dobrý recept. Také bych dala normální mouku.
Chápu. Já si dávám i bezlepkové i když nemusím dodržovat. Pro mě je to lepší volba než bílá mouka.
Určitě dobrý pro ty, kteří musí dodržovat bezlepkovou dietu.
Vyměnte za mouku, kterou máte po ruce.
zajímavý, bezlepkovou stravu zatím nepotřebujeme….
Vyměnte za mouku, kterou máte doma po ruce.