Pokud vás honí mlsná a dali byste si něco sladkého a zároveň zdravého ke kávě nebo k čaji, pak je tento dezert dobrou volbou.
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutesmin
Čas vaření 25 minutesmin
Celkový čas 35 minutesmin
Porce 4osoby
Uvařila NelaVávrová
Ingredience
50grozinek
50gmandlí
50glískových ořechů
150grýžové mouky
100gpohankové mouky
15goleje
10gpsyllia
50grýžového sirupu
60gnakrájeného jablka
vanilka
1kypřící prášek bez fosfátů
citrónová kůra z bio citrónu
1lžička skořice
300grýžového mléka
Instrukce
Rozinky, lískové ořechy a mandle nasekejte nahrubo a dejte do mísy.
Přidejte mouku, psyllium, prášek do pečiva, vanilku, skořici, citrónovou kůru a na kostičky nakrájené jablko. Vše dobře promíchejte.
Přidejte všechny tekuté ingredience. Dobře promíchejte a nechte 15 minut stát, aby se psyllium aktivovalo.
Troubu předehřejte na 190°C.
Poměrně hustou směs nalijte do olejem vymazané a rýžovou moukou vysypané dortové formy. Pečte na 190°C asi 25 minut. Chlebíček vyklopte a nechte vychladnout.