Hrstková kaše

Vytisknout recept
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 5 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 25 minutes
Porce 2 porce
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 3/4 odměrky hnědé čočky
  • 3/4 odměrky červené čočky
  • 1/2 odměrky mungo fazolek
  • 1/2 odměrky slzovky
  • 1 cibuli
  • sůl a pepř
  • pitnou vodu

Instrukce

  • Cibuli očistěte a nakrájejte, vložte spolu s uvařenou a propláchnutou hrstkou do nádoby mixéru.
  • Dolijte pitnou vodu.
  • Zapněte mixér. Ochuťte solí a pepřem. Dobrou chuť!
6 Komentářů
  1. Jana SakalováSakalová 2 roky ago

    5 stars
    nevyzera to moc vabne no verim ze to moze chutit dobre

  2. Jaroslava Korpášová 2 roky ago

    Hrstkovou polévku miluji, takto z hlavy netuším, co je slzovka….Jinak kaše se mi tedy barevně nelíbí a ani netuším, zda se podaří všechny luštěniny uvařit ve stejném čase. NO zůstanu u svých osvědčených pokrmů z luštěnin.

    • Author
      NelaVávrová 2 roky ago

      Slzovka se v jídelníčku skvěle hodí jako příloha nebo do polévek, ale také se dá připravit na sladko. Dobrou zprávou pro bezlepkáře je, že přirozeně neobsahuje lepek.

      • Jaroslava Korpášová 2 roky ago

        hmm, ale nějak stále nevím, co ta slzovka je

  3. Lenka Hudečková 2 roky ago

    aha, a já nejdřív myslela, že je to snídaňová špaldová kaše…nebo pohanková, a ona je z luštěnin…, ale proč ne? Dělá se přece i hrstková polévka 🙂

    • Author
      NelaVávrová 2 roky ago

      ano netypická, špaldových jsem byla přejezená 🙂

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account