Hrstková kaše
Ingredience
- 3/4 odměrky hnědé čočky
- 3/4 odměrky červené čočky
- 1/2 odměrky mungo fazolek
- 1/2 odměrky slzovky
- 1 cibuli
- sůl a pepř
- pitnou vodu
Instrukce
- Cibuli očistěte a nakrájejte, vložte spolu s uvařenou a propláchnutou hrstkou do nádoby mixéru.
- Dolijte pitnou vodu.
- Zapněte mixér. Ochuťte solí a pepřem. Dobrou chuť!
nevyzera to moc vabne no verim ze to moze chutit dobre
Hrstkovou polévku miluji, takto z hlavy netuším, co je slzovka….Jinak kaše se mi tedy barevně nelíbí a ani netuším, zda se podaří všechny luštěniny uvařit ve stejném čase. NO zůstanu u svých osvědčených pokrmů z luštěnin.
Slzovka se v jídelníčku skvěle hodí jako příloha nebo do polévek, ale také se dá připravit na sladko. Dobrou zprávou pro bezlepkáře je, že přirozeně neobsahuje lepek.
hmm, ale nějak stále nevím, co ta slzovka je
aha, a já nejdřív myslela, že je to snídaňová špaldová kaše…nebo pohanková, a ona je z luštěnin…, ale proč ne? Dělá se přece i hrstková polévka 🙂
ano netypická, špaldových jsem byla přejezená 🙂