Cuketová omáčka s Lučinou

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 30 minutes
Uvařila Tereza Tabarková

Ingredience

  • 1 ks Větší cuketa
  • 100 g Lučina
  • dle chuti Sůl, bazalka, česnek
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Kuřecí prso

Instrukce

  • Sháníte recept na lehký letní super-rychlý oběd? Tady ho máte *heart*
     
    1. Na oleji si orestujte na drobno nakrájenou cibuli
    2. Přidejte na kostky nakrájenou cuketu (osobně dávám i se slupkou), po chvíli podlijte vodou a nechejte dusit (vody dejte takové množství, aby byla cuketa sotva zalitá). Osolte, okořeňte a přidejte stroužek česneku
    3. Když je voda zčásti vypařená a cuketa začíná mít "omáčkovitou" konzistenci, vmíchejte do ní Lučinu.
    A je hotovo. Pokud chcete mít omáčkou "povýšenou" o maso, orestujte si zvlášť kuřecí prsa nakrájené na drobno, a přidejte je do omáčky.
    Jako příloha se hodí těstoviny, ale i bulgur nebo kuskus.
    Dobrou chuť!
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account