Hromasova kukuřičná žebírka

Vytisknout recept
Chutná kukuřičná žebírka provoní vaše podzimní rodinná setkání nebo okouzlí na grilovací party. Připravte si pochoutku podle receptu známého českého kuchaře Hugo Hromase.
Kategorie Přílohy
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 35 minutes
Porce 4
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.

Ingredience

  • 4 kukuřice
  • 0,1 l bourbonu Wild Turkey 101
  • 150 g másla
  • 0,1 l extra panenského olivového oleje
  • lžíce grilovacího koření
  • hrst majoránky

Instrukce

  • Z palic kukuřice odkrojte špičku a spodní část. Kukuřice překrojte napůl a každou polovinu ještě podélně rozčtvrťte ostrým nožem. Vzniknou krátká kukuřičná žebírka, která marinujte ve směsi vytvořené z olivového oleje a grilovacího koření.
  • Naložená kukuřičná žebírka zprudka grilujte nad rozžhaveným uhlím a následně je vložte do nachystané pánve. V momentě, kdy je kukuřice ugrilována, přidejte do pánve bourbon Wild Turkey, krátce zahřejte a zapalte. Do hořícího bourbonu přidejte kus másla a míchejte, dokud směs nezhoustne a alkohol nevyhoří. Žebírka podávejte s BBQ omáčkou, majonézou nebo jinou omáčkou podle vlastní chuti. Případně ozdobte hrstí majoránky.

Notes

K jídlu si namíchejte i kukuřičný koktejl.
2 Komentářů
  1. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    to není nic pro mne 🙂

  2. NelaVávrová 1 rokem ago

    Podle obrázku mě to teda nezaujala, tak spálenou bych nechtěla 😀

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account