Chutná kukuřičná žebírka provoní vaše podzimní rodinná setkání nebo okouzlí na grilovací party. Připravte si pochoutku podle receptu známého českého kuchaře Hugo Hromase.
Kategorie Přílohy
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 15 minutesmin
Čas vaření 20 minutesmin
Celkový čas 35 minutesmin
Porce 4
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.
Ingredience
4kukuřice
0,1lbourbonu Wild Turkey 101
150gmásla
0,1lextra panenského olivového oleje
lžíce grilovacího koření
hrst majoránky
Instrukce
Z palic kukuřice odkrojte špičku a spodní část. Kukuřice překrojte napůl a každou polovinu ještě podélně rozčtvrťte ostrým nožem. Vzniknou krátká kukuřičná žebírka, která marinujte ve směsi vytvořené z olivového oleje a grilovacího koření.
Naložená kukuřičná žebírka zprudka grilujte nad rozžhaveným uhlím a následně je vložte do nachystané pánve. V momentě, kdy je kukuřice ugrilována, přidejte do pánve bourbon Wild Turkey, krátce zahřejte a zapalte. Do hořícího bourbonu přidejte kus másla a míchejte, dokud směs nezhoustne a alkohol nevyhoří. Žebírka podávejte s BBQ omáčkou, majonézou nebo jinou omáčkou podle vlastní chuti. Případně ozdobte hrstí majoránky.