
Hrnkový jahodový koláč s bílou čokoládou
- Dohladka promíchejte jogurt, cukr, vanilkový cukr a vajíčka.
- Do směsi přidejte mouku, olej a prášek do pečiva a pořádně promíchejte.
- Přidejte na malé kousky posekanou bílou čokoládu.
- Těsto vlijte na pekáč vymazaný máslem a vysypaný moukou a naskládejte na něj pokrájené jahody.
- Pečte v troubě na 180 °C zhruba 35 minut.
150ml - bílý jogurt
2hrnek - polohrubá mouka
1/2hrnek - cukr krupice
1/4hrnek - olej
2hrnek - jahody
2ks - vejce
1ks - prášek do pečiva
1ks - vanilkový cukr
100g - bílá čokoláda
ks - máslo na vytření pekáče
ks - mouka na vysypání pekáče
příprava - 25
vaření - 35