Hrnkový jahodový koláč s bílou čokoládou

Vytisknout recept
  1. Dohladka promíchejte jogurt, cukr, vanilkový cukr a vajíčka.  
  2. Do směsi přidejte mouku, olej a prášek do pečiva a pořádně promíchejte.
  3. Přidejte na malé kousky posekanou bílou čokoládu.
  4. Těsto vlijte na pekáč vymazaný máslem a vysypaný moukou a naskládejte na něj pokrájené jahody.
  5. Pečte v troubě na 180 °C zhruba 35 minut.
 
TIP! Při pečení jsme použili krupicový cukru z Cukrovaru Vrbátky, na dozdobení pak moučkový cukr od společnosti Tereos TTD. Oba mají značku Klasa.

150ml - bílý jogurt
2hrnek - polohrubá mouka
1/2hrnek - cukr krupice
1/4hrnek - olej
2hrnek - jahody
2ks - vejce
1ks - prášek do pečiva
1ks - vanilkový cukr
100g - bílá čokoláda
ks - máslo na vytření pekáče
ks - mouka na vysypání pekáče
příprava - 25
vaření - 35
Kategorie Dezert
Porce 0
Uvařila PetraVomelová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account