- Dohladka promíchejte jogurt, cukr, vanilkový cukr a vajíčka.
- Do směsi přidejte mouku, olej a prášek do pečiva a pořádně promíchejte.
- Přidejte na malé kousky posekanou bílou čokoládu.
- Těsto vlijte na pekáč vymazaný máslem a vysypaný moukou a naskládejte na něj pokrájené jahody.
- Pečte v troubě na 180 °C zhruba 35 minut.
TIP! Při pečení jsme použili krupicový cukru z Cukrovaru Vrbátky, na dozdobení pak moučkový cukr od společnosti Tereos TTD. Oba mají značku Klasa.150ml - bílý jogurt2hrnek - polohrubá mouka 1/2hrnek - cukr krupice1/4hrnek - olej2hrnek - jahody2ks - vejce1ks - prášek do pečiva1ks - vanilkový cukr100g - bílá čokoládaks - máslo na vytření pekáčeks - mouka na vysypání pekáče příprava - 25vaření - 35