Hrníčkový beránek
Ingredience
- 2,5 hrnku polohrubé mouky nebo mouky univerzální Babiččina volba
- 2 vejce
- 0,5 hrnku oleje
- 1 hrnek mléka
- 1 hrnek krupicového cukru
- 2 lžíce rumu
- 1 sáček prášku do pečiva
- špetka citronové kůry
- špetka soli
- + na vymazání a vysypání formy máslo a hrubá mouka nebo krupice
Instrukce
- Troubu předehřejte na 180 °C.
- Do mísy robotu dejte veškeré suché suroviny, tedy mouku, prášek do pečiva, citronovou kůru, špetku soli a cukr. Bokem si smíchejte vejce s mlékem a pomalu zašlehejte do suché směsi. Postupně přidávejte ještě olej a rum, až vznikne hladké tekuté těsto.
- Těsto nalijte do vymazané a moukou vysypané formy. Nezapomeňte takto vymazat i horní stranu, beránek při pečení nakyne, tak aby se vám poté neroztrhal.
- Pečte ve vyhřáté troubě 45 minut, poté odklopte vršek, zkontrolujte špejlí a podle potřeby dopékejte. Možná bude už hotový za tuto základní dobu.
- Po vychladnutí opatrně vyjměte z formy, ovažte mašlí, pocukrujte a servírujte na tácu.