Hríbová polievka s mrveničkou

Vytisknout recept
Do 2 litrov vody dáme variť nakrájanú mrkvu, petržlen, zeler, očistené hríby, na kocky nakrájaný zemiak, soľ, rascu, mleté čierne korenie, bujón a uvaríme do mäkka.
Na oleji upražíme cibuľku, pridáme múku a urobíme zásmažku, nakoniec pridáme mletú červenú papriku.
Pripravenou zápražkou zahustíme polievku. Podľa chuti dochutíme.
Do hotovej polievky ešte zavaríme mrveničku (domácu alebo kupovanú). 
200g - hríby
1ks - zemiak väčší
1ks - mrkva
1ks - petržlen
kúsokks - zeler
1/2 - 1lžička - rasca drvená
1ks - slepačí bujón
ks - soľ
ks - mleté čierne korenie
ks - mletá červená paprika sladká
1ks - cibuľa
1lžíce - ole
1lžíce - hladká múka
2l - voda
příprava - -
vaření - 30
Kategorie Polévka
Uvařila Monika Galgócziová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account