Lahodná hrášková pomazánka na toustu
Ingredience
- 200 g Hrášek čerství nebo mražený
- 1 - 2 stroužek Česnek
- 70 g Parmazán
- 1 - 2 lžíce Olivový olej
- 1 ks Bageta
- Sůl, pepř
Instrukce
- Začíná doba mladého šťavnatého hrášku!Já tyto "sladké kuličky" můžu dávat snad všude. Krémové polévky, vývary, zeleninové saláty a pomazánka s hráškem.*heart*Postup: Hrášek vhoďte do hrnce s vroucí vodu, nechte asi dvě minuty vařit (pokud dáváte mražený, tomu stačí minutka).Hrášek pak rychle sceďte a propláchněte hodně studenou vodou (zastavíte var hrášku a zachováte barvičku).Okapaný hrášek poté v misce trochu osolte a přidejte lžíci až dvě olivového oleje a vidličkou rozmačkejte. Přidejte pepř a trochu jemně nastrouhaného parmazánu. Kdo má rád ,,jiné, zvláštní,, může přidat i trochu čertvé máty. Pomazánku namažeme na toust (topinku) potřený stroužkem česneku z bagetky jakou máme rádi. Ozdobíme třeba hoblinkami zbylého parmazánu nebo jen rajčátkem a pár kapičkami oliv. oleje Tip:Kdo by chtěl mít pomazánku "krémovitější" může přidat cottage sýr nebo ricottu či lučinu.Přeji dobrou chuť!