Hovězí plátky na hořčici
Ingredience
- 1 kg Hovězí zadní
- 1 lžička Sůl, pepř
- 8 lžíce Polohrubá mouka
- 3 lžíce Olej
- 2 ks Cibule
- 8 lžíce Plnotučná hořčice
- 2 lžíce Sójová omáčka
- 1 lžíce Mletá sladká paprika
- 500 ml Hovězí vývar
Instrukce
- Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky a naklepeme. Poté mírně osolíme a opepříme. Z jedné strany maso obalíme do polohrubé mouky a zprudka opečeme z obou stran na oleji. Maso vyjmeme a z obou stran potřeme hořčicí. Ve výpeku po mase opečeme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme ml. papriku, osmahneme a vše prolisujeme a naředíme vývarem. Metličkou do omáčky vmícháme 2 lžíce hořčice a sójovou omáčku. Podle potřeby dochutíme. Do připravené omáčky vložíme opečené maso, přikryjeme pokličkou a dusíme do měkka ve vyhřáté troubě na 200°C asi 50 minut. Jako přílohu jsem zvolila šťouchané brambory, ale fantazii se meze nekladou. Dobrou chuť !