Hovězí plátky na hořčici

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 1 hour
Porce 0
Uvařila SoňaPokorná

Ingredience

  • 1 kg Hovězí zadní
  • 1 lžička Sůl, pepř
  • 8 lžíce Polohrubá mouka
  • 3 lžíce Olej
  • 2 ks Cibule
  • 8 lžíce Plnotučná hořčice
  • 2 lžíce Sójová omáčka
  • 1 lžíce Mletá sladká paprika
  • 500 ml Hovězí vývar

Instrukce

  • Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky a naklepeme. Poté mírně osolíme a opepříme. Z jedné strany maso obalíme do polohrubé mouky a zprudka opečeme z obou stran na oleji. Maso vyjmeme a z obou stran potřeme hořčicí. Ve výpeku po mase opečeme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme ml. papriku, osmahneme a vše prolisujeme a naředíme vývarem. Metličkou do omáčky vmícháme 2 lžíce hořčice a sójovou omáčku. Podle potřeby dochutíme. Do připravené omáčky vložíme opečené maso, přikryjeme pokličkou a dusíme do měkka ve vyhřáté troubě na 200°C asi 50 minut. Jako přílohu jsem zvolila šťouchané brambory, ale fantazii se meze nekladou. Dobrou chuť !

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account