Hovězí maso na zelenině
Ingredience
- 500 g Hovězí maso
- 100 g Slanina
- 1 ks Kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer)
- Sůl
- Pepř
- Olej
- Hladká mouka na zahuštění
Instrukce
- Hovězí špalíček omyjeme, maso prošpikujeme proužky slaniny, osolíme a opepříme. Zeleninu si nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno.V papiňáku rozehřejeme olej a pak na něm zprudka ze všech stran opečeme maso, aby se zatáhlo (doporučuji ho nepropichovat vidličkou, aby nevytekla šťáva - do hrnce jsem ho dala rukou a pak obracela dvěma vařečkami).Po zatažení maso na chvíli vyndáme, do hrnce dáme cibulku a necháme zeskovatět, pak nasypeme kostičky zeleniny a orestujeme. Vrátíme tam maso, podlijeme, aby bylo akorát ponořené a papiňák zavřeme. Kvalitní dobré hovězí v celku je v tlakovém hrnci hotové za necelou hodinu. Poté maso zkusíme a je-li měkké, tak vyndáme. Pokud ne, přidáme dle odhadu další čas a znovu hrnec utěsníme.Když je maso měkké a vyndané, přidáme do zeleniny hladkou mouku rozmíchanou ve studené vodě a omáčku zahustíme. Případně ještě dochutíme solí a pepřem nebo podle vlastního uvážení. Maso nakrájíme na plátky a vrátíme do omáčky.Podáváme s bramborovým knedlíkem.Dobrou chuť přeje Hudlenka