
Houbový guláš
Teprve dnes mi došlo, že jsem dala recept na guláš na povídací blog a ne na recepty,
tak se omlouvám a dáívám ho sem, kam patří.
Manžel chodí skoro denně na houby, a tak musíme měnit jídelníček,
abychom se nepřejedli jen obalovaných hub nebo smaženice.
Dnes přišel na řadu jednoduchý houbový guláš s těstovinami.
Houby jsem omyla v cedníku a nechala okapat,
zatím jsem si nakrájela jednu menší cibuli na drobno.
Do kastrolu jsem dala 2 lžíce sádla, na to cibulku,
kterou jsem hned posolila, aby se nepálila a chvíli orestovala.
Pak jsem přidala houby, 2 lžičky červené mleté papriky
a trochu našeho oblíbeného koření
(máme rádi směs, zvoucí se Krakonošovo koření).
Po chvilce jsme vše zalila trochou horké vody a houby podusila.
Cca 20 minut. Protože směs byla sama o sobě dost hustá,
neměla jsem potřebu ještě zahušťovat.
Jen jsem ochutnala a malinko dosolila svou bylinkovou solí.
Jako přílohu jsme dnes volili barevné těstoviny a oběd neměl chybu.
Hudlenka
1ks - cibule
1 mísaks - houby
2lžíce - sádlo
ks - sůl, pepř, koření. ml. paprika
ks - horká voda
příprava - 15
vaření - 25