Hermelínové smažené kuličky
Ingredience
- 1 hermelín 120 g
- 2 až 3 lžíce strouhaného parmazánu nebo jiného tvrdého sýru
- 1 vejce
- rovnou lžičku uzené papriky
- špetku bílého pepře
- petrželku můžete použít i sušenou
- lžíci strouhanky
- trochu soli
- strouhanku na obalení
- olej na smažení
Instrukce
- Hermelín dáme na 15 minut do mrazáku. Poté nastrouháme na hrubo a přidáme parmazán.
- Spojíme s vejcem, strouhankou a kořením.
- Necháme cca 10 minut odpočinout.
- Rozehřejeme větší množství oleje a kuličky smažíme ze všech stran.
- Hotové odkládáme na papírový ubrousek.
- Podáváme teplé, ale dobře chutnají i za studena.
krasne gulicky. jedna ako druha
Děkuji za inspiraci.
Vypadají lákavě. Sýrová jídla mám ráda.
Super, mám radost, já se smaženým spíše vyhýbám 🙂
Sýrové orgie. 😀 Pro sýr v jakékoliv podobě mám slabost. 🙂
Hihi, pobavila jste mě 😀
Vypadají hezky, ale nemám ráda smažení ve velkém množství oleje… jen v troubě na sucho…, tak nevím, zda by to šlo
Leničko, mám to stejně. Už roky moc nesmažím. Co lze upéct v troubě, to upeču v troubě. I kapra jsme přestali smažit a děláme si lehčí variantu z trouby a bez strouhanky. Nicméně když už něco hodím na pánev, tak šetřím s tukem a pak ještě maso vysuším ubrouskem, aby “neplavalo”.
Já se vyhýbám friťáku, pouze horkovzdušný, ale děti jsou děti 🙂
Teď je i super horkovzdušná fritéza 🙂