Gnocchi „al Pomodoro“

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 20 minutes
Uvařila Kateřina Šebestová

Ingredience

  • 1 ks Noky (balíček)
  • 2 lžička Olivový olej
  • 1 špetka Sůl
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 ks Loupaná rajčata (sklenice)
  • 1 dcl Bílé víno
  • 1 špetka Pepř
  • 50 g Parmezán
  • 100 g Rukoly
  • Pár lístků bazalky

Instrukce

  • Dobré dopoledne dámy,
     
    dovolte mi, abych se s Vámi podělila o další svůj oblíbený recept. Je inspirovaný jednou italskou restaurací v centru Ostravy, kam ráda chodím a jejíž majitel mi řekl, jak na něj.. Od té doby jej vařím často a ráda.
     
    Takže určitě si jako první věc naházejte noky do vroucí, osolené vody.
    A jdeme na "omáčku"
    Na olivovém oleji osmahněte česnek - až zhnědne můžete(ale nemusíte) vytáhnout. Přidáme rajčata, které zalijeme vínem a redukujeme. Přidáme čerstvou bazalku, sůl, pepř.
    Když máme hotové noky, scedíme je a přidáme na krátkou chvíli k omáčce. Přidáme rukolu a promícháme - ihned dáváme na talíř.
    Posypeme nastrouhaným parmezánem a rychle spapáme, protože to doslova mizí před očima :-)))
    (MAlý tip - pokud máte zapékací misky a rádi jídlo v této formě - dejte noky do misky ve fázi, kdy jsem psala na talíř - posypte parmezánem a dejte na 5 minut do vyhřáté trouby *heart*)
     
    Dobrou chuť, dámy 🙂
     
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account