Go Back
+ servings

Hermelínové smažené kuličky

Vytisknout recept
Já na smažené nejsem, ale byl den dětí :) díky jejich tvaru je ocení i děti. Vyzkoušejte je s bramborami či hranolkami.
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 45 minutes
Porce 2 porce
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 1 hermelín 120 g
  • 2 až 3 lžíce strouhaného parmazánu nebo jiného tvrdého sýru
  • 1 vejce
  • rovnou lžičku uzené papriky
  • špetku bílého pepře
  • petrželku můžete použít i sušenou
  • lžíci strouhanky
  • trochu soli
  • strouhanku na obalení
  • olej na smažení

Instrukce

  • Hermelín dáme na 15 minut do mrazáku. Poté nastrouháme na hrubo a přidáme parmazán.
  • Spojíme s vejcem, strouhankou a kořením.
  • Necháme cca 10 minut odpočinout.
  • Rozehřejeme větší množství oleje a kuličky smažíme ze všech stran.
  • Hotové odkládáme na papírový ubrousek.
  • Podáváme teplé, ale dobře chutnají i za studena.