Hermelínové smažené kuličky
Vytisknout recept
Já na smažené nejsem, ale byl den dětí :) díky jejich tvaru je ocení i děti. Vyzkoušejte je s bramborami či hranolkami.
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 30 minutes min
Čas vaření 15 minutes min
Celkový čas 45 minutes min
Porce 2 porce
Uvařila NelaVávrová
- 1 hermelín 120 g
- 2 až 3 lžíce strouhaného parmazánu nebo jiného tvrdého sýru
- 1 vejce
- rovnou lžičku uzené papriky
- špetku bílého pepře
- petrželku můžete použít i sušenou
- lžíci strouhanky
- trochu soli
- strouhanku na obalení
- olej na smažení
Hermelín dáme na 15 minut do mrazáku. Poté nastrouháme na hrubo a přidáme parmazán.
Spojíme s vejcem, strouhankou a kořením.
Necháme cca 10 minut odpočinout.
Rozehřejeme větší množství oleje a kuličky smažíme ze všech stran.
Hotové odkládáme na papírový ubrousek.
Podáváme teplé, ale dobře chutnají i za studena.