Hamburská kýta na smetaně. České kuchyně, která nikdy nezklame!
Ingredience
- 500 g Vepřová kýta na plátky
- 1 ks Cibule
- 1 ks Sáček mražené zeleniny pod svíčkovou
- 2 lžíce Olej
- 4 ks Nové koření kuličky
- 2 ks Bobkový list
- 1 ks Plátek citrónu
- dle chuti Sůl, pepř
- 250 ml Smetana na vaření
- 2 lžíce Hladká mouka
- 1 ks Sterilovaná okurka
- 100 g Šunka
Instrukce
- Maso osolíme a opepříme. Na oleji necháme zesklovatět cibulku a maso z obou stran zprudka opečeme. Podlijeme horkou vodou, přidáme koření, citron a zeleninu. Dusíme do změknutí masa. Maso vyjmeme. Z hrnce vybereme citron a koření. Omáčku rozmixujeme do hladka. Mouku se smetanou vmícháme do omáčky a 15 min povaříme. Okurky a šunku nastrouháme nebo nakrájíme na drobno a na posledních 10 min vaření přidáme do omáčky. Nakonec dosolíme a vrátíme maso. Podáváme s knedlíkem.Dobrou chuť!