Hamburská kýta na smetaně. České kuchyně, která nikdy nezklame!

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 1 hour 30 minutes
Porce 0
Uvařila SoňaPokorná

Ingredience

  • 500 g Vepřová kýta na plátky
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Sáček mražené zeleniny pod svíčkovou
  • 2 lžíce Olej
  • 4 ks Nové koření kuličky
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 ks Plátek citrónu
  • dle chuti Sůl, pepř
  • 250 ml Smetana na vaření
  • 2 lžíce Hladká mouka
  • 1 ks Sterilovaná okurka
  • 100 g Šunka

Instrukce

  • Maso osolíme a opepříme. Na oleji necháme zesklovatět cibulku a maso z obou stran zprudka opečeme. Podlijeme horkou vodou, přidáme koření, citron a zeleninu. Dusíme do změknutí masa. Maso vyjmeme. Z hrnce vybereme citron a koření. Omáčku rozmixujeme do hladka. Mouku se smetanou vmícháme do omáčky a 15 min povaříme. Okurky a šunku nastrouháme nebo nakrájíme na drobno a na posledních 10 min vaření přidáme do omáčky. Nakonec dosolíme a vrátíme maso. Podáváme s knedlíkem.
    Dobrou chuť!
     

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account