Gazpacho

Vytisknout recept
Rajčata navrchu lehce nařízněte do kříže a vložte na 1-2 minuty do vařící vody. Potom je vyjměte (snadno to jde děrovanou naběračkou), oloupejte a pokrájejte nadrobno. Do mixéru dejte rajčata, šalotku, papriky i oloupaný česnek a rozmixujte na hrubší hmotu. Okurku oloupejte, nakrájejte nadrobno a spolu se zbylymi ingrediencemi ji přidejte k rozmixované zelenině. Znovu mixujte dohladka. Podle chuti dolaďte solí, pepřem a sirupem. Takto připravenou polévkul přelijte nejlépe do skleněné mísy nebo džbánu, zakryjte a dejte do ledničky pořádně vychladit. Můžete dochutit ještě worchesterovou omáčkou, která dodá jídlu zvláštní chuť. Klíčem k úspěchu této studené polvéky jsou hlavně chutnáa a pěkně vyzrálá rajčata.
 

ks - 600g rajčat
ks - 2 šalotky
ks - 2 papriky (může být jakákoli)
ks - 1 okurka
ks - 3 stroužky česneku
ks - 3 lžíce olivového oleje
ks - 2 lžíce vinného bílého octa
ks - Pepř
ks - 2 lžíce javorového sirupu
ks - Worcesterová omáčka na dochucení
příprava - 30
vaření - 0
Kategorie Polévka
Porce 0
Uvařila Nikola Sladká

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account