Rajčata navrchu lehce nařízněte do kříže a vložte na 1-2 minuty do vařící vody. Potom je vyjměte (snadno to jde děrovanou naběračkou), oloupejte a pokrájejte nadrobno. Do mixéru dejte rajčata, šalotku, papriky i oloupaný česnek a rozmixujte na hrubší hmotu. Okurku oloupejte, nakrájejte nadrobno a spolu se zbylymi ingrediencemi ji přidejte k rozmixované zelenině. Znovu mixujte dohladka. Podle chuti dolaďte solí, pepřem a sirupem. Takto připravenou polévkul přelijte nejlépe do skleněné mísy nebo džbánu, zakryjte a dejte do ledničky pořádně vychladit. Můžete dochutit ještě worchesterovou omáčkou, která dodá jídlu zvláštní chuť. Klíčem k úspěchu této studené polvéky jsou hlavně chutnáa a pěkně vyzrálá rajčata.600g rajčat 2 šalotky 2 papriky (může být jakákoli) 1 okurka 3 stroužky česneku 3 lžíce olivového oleje 2 lžíce vinného bílého octa Pepř 2 lžíce javorového sirupu Worcesterová omáčka na dochucení