Francouzský čokoládový mousse
Ingredience
- 200 ml mléka
- 200 g kvalitní čokolády dala jsem půl napůl 70% a 51% od Lindtu, nejlepší je Varlhona
- 2 žloutky
- 4 bílky
- 60 g cukru krupice
Instrukce
- Ohřejte v hrnci mléko k bodu varu. Stáhněte z plotýnky a přidejte čokoládu. Důkladně ji vmíchejte a jakmile bude směs hladká, přidejte a zašlehejte žloutky. Alespoň 2 minuty míchejte. Přelijte do velké mísy a nechte 10 minut odležet, jen sem tam promíchejte.
- Ušlehejte bílky do polotuha, přidejte cukr a šlehejte ještě asi 3 minuty. Po třetinách bílky zapracujte do čokoládové směsi. Opatrně, ať vám úplně nespadnou. Jakmile máte pěknou hladkou směs, přelijte vše do finální mísy, ze které budete servírovat.
Ještě jsem to nedělala, ale je to určitě moc dobré.
Mňam, sbíhají se mi sliny, dala bych hned.
hezká pěna, tu jsem ještě nezkusila, čokoládě se pokud možno vyhýbám…