Go Back
+ servings

Francouzský čokoládový mousse

Vytisknout recept
Čokoládová pěna, tedy francouzský mousse, je ideálním dezertem pro všechny milovníky čokolády.
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Francouzská
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 10 minutes
Celkový čas 25 minutes
Porce 6 osob
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 200 ml mléka
  • 200 g kvalitní čokolády dala jsem půl napůl 70% a 51% od Lindtu, nejlepší je Varlhona
  • 2 žloutky
  • 4 bílky
  • 60 g cukru krupice

Instrukce

  • Ohřejte v hrnci mléko k bodu varu. Stáhněte z plotýnky a přidejte čokoládu. Důkladně ji vmíchejte a jakmile bude směs hladká, přidejte a zašlehejte žloutky. Alespoň 2 minuty míchejte. Přelijte do velké mísy a nechte 10 minut odležet, jen sem tam promíchejte.
  • Ušlehejte bílky do polotuha, přidejte cukr a šlehejte ještě asi 3 minuty. Po třetinách bílky zapracujte do čokoládové směsi. Opatrně, ať vám úplně nespadnou. Jakmile máte pěknou hladkou směs, přelijte vše do finální mísy, ze které budete servírovat.