Čokoládová pěna, tedy francouzský mousse, je ideálním dezertem pro všechny milovníky čokolády.
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Francouzská
Čas přípravy 15 minutesmin
Čas vaření 10 minutesmin
Celkový čas 25 minutesmin
Porce 6osob
Uvařila NelaVávrová
Ingredience
200mlmléka
200gkvalitní čokoládydala jsem půl napůl 70% a 51% od Lindtu, nejlepší je Varlhona
2žloutky
4bílky
60gcukru krupice
Instrukce
Ohřejte v hrnci mléko k bodu varu. Stáhněte z plotýnky a přidejte čokoládu. Důkladně ji vmíchejte a jakmile bude směs hladká, přidejte a zašlehejte žloutky. Alespoň 2 minuty míchejte. Přelijte do velké mísy a nechte 10 minut odležet, jen sem tam promíchejte.
Ušlehejte bílky do polotuha, přidejte cukr a šlehejte ještě asi 3 minuty. Po třetinách bílky zapracujte do čokoládové směsi. Opatrně, ať vám úplně nespadnou. Jakmile máte pěknou hladkou směs, přelijte vše do finální mísy, ze které budete servírovat.