Fermentovaná snídaňová kaše

Vytisknout recept
  1. Večer předem si dejte vločky do skleniček či do misky a zalijte je vlažnou vodou nebo rostlinným mlékem, přidejte všechny ostatní suroviny (doporučuju hroznový sirup od firmy slaskoukjidlu.cz), promíchejte, uzavřete  a nechce fermentovat přes noc. 
  2. Fermentace ovesných vloček by měla trvat 8 - 12 hodin. 
  3. Ráno můžete servírovat s čerstvým ovocem. V zimním období můžete ideálně kaši ohřát, ale dejte pozor na vysokou teplotu, aby se neznehodnotila většina potřebných laktobacilů. Ideálně ohřát do  40 stupňů. 

1hrnek - jemné ovesné vločky s klíčky
1hrnek - vlažná voda nebo rostlinné mléko
špetka - skořice
špetka - vanilka
2lžíce - sušené brusinky
ks - čerstvé ovoce na servírování
ks - oříšky a semínka
1lžíce - oříškové či kokosové máslo
ks - hroznový sirup na oslazení
příprava - 30
vaření - 5
Kategorie Dezert
Porce 0
Uvařila TomášNosek

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account