-
Večer předem si dejte vločky do skleniček či do misky a zalijte je vlažnou vodou nebo rostlinným mlékem, přidejte všechny ostatní suroviny (doporučuju hroznový sirup od firmy slaskoukjidlu.cz), promíchejte, uzavřete a nechce fermentovat přes noc.
-
Fermentace ovesných vloček by měla trvat 8 - 12 hodin.
-
Ráno můžete servírovat s čerstvým ovocem. V zimním období můžete ideálně kaši ohřát, ale dejte pozor na vysokou teplotu, aby se neznehodnotila většina potřebných laktobacilů. Ideálně ohřát do 40 stupňů.
1hrnek - jemné ovesné vločky s klíčky1hrnek - vlažná voda nebo rostlinné mlékošpetka - skořicešpetka - vanilka2lžíce - sušené brusinkyks - čerstvé ovoce na servírováníks - oříšky a semínka1lžíce - oříškové či kokosové másloks - hroznový sirup na oslazenípříprava - 30vaření - 5