
Fazolová polévka s klobásou a noky
Ingredience
- 1 lžíci másla
- 1 lžíci sladké mleté papriky
- 5 stroužků česneku
- 1 l zeleninového vývaru
- 2 mrkve
- 1 pikantní klobásu
- 1 konzervu tmavých fazolí
- 4 lžíce Spak Gourmet ostrý
- Sůl pepř
Na noky:
- 1 vejce
- Hladkou mouku podle potřeby
- Sůl
Instrukce
- Stroužky česneku oloupejte a prolisujte nebo nakrájejte najemno. Mrkev očistěte a spolu s klobásou nakrájejte na kolečka. V hrnci nechte rozpustit máslo. Krátce na něm opečte česnek, přisypte mletou papriku a nechte rozvonět. Přidejte mouku, promíchejte a vše zalejte vývarem. Přidejte kečup, mrkev a polévku přiveďte k varu. Vařte ji asi 15 minut.
- Mezitím připravte nočky. Do misky vyklepněte vejce, osolte a prošlehejte. Postupně přidávejte mouku, míchejte, a nakonec propracujte rukama, až vznikne koule těsta. Kousky těsta pak odtrhávejte a házejte do polévky. Vařte 5 minut, přidejte klobásu a vařte dalších 5 minut.
- Nakonec do polévky vyklepněte fazole, prohřejte a stáhněte z ohně. Polévku podle chuti osolte a opepřete. Můžete podávat s čerstvým chlebem, pečeným toastem nebo krajíčkem chleba s máslem.
Notes
Osvědčené triky šéfkuchařů:
- Místo klobásy zkuste do polévky přidat kousky uzeného masa. Výsledek bude vydatnější a perfektní i jako hlavní chod.
- K polévce se skvěle hodí kousek čerstvého chleba s máslem nebo opečený toast. A pokud si ho upečete doma, odmění vás nejen nezaměnitelnou vůní, ale i chuťovým zážitkem, který povýší celé jídlo na úplně jinou úroveň.
- Chcete polévku posunout na další úroveň? Zkuste přidat špetku majoránky nebo čerstvou petržel, které dodají polévce svěží aroma a domácí vůni.











