Falafel

Vytisknout recept
Poprvé jsem falafel ochutnala asi před dvěma roky a od té doby jsem se ho snažila "vytvořit" i doma. Pořád to ale nebylo ono. ak jsem v rámci své výzvy narazila na tenhle libanonský recept, který konečně splnil moje představy o "té pravé" chuti falafelu. Příprava je velmi jednoduchá, takže pokud těmto cizrnovým placičkám holdujete i vy, tak směle do toho 🙂
 
1) Den předem si sušenou cizrnu dáme nabobtnat do misky s vodou.
 
2) Cizrnu nameleme v robutu na hrubo (bude se mlýt i s dalšími surovinami, takže se ještě zjemní).
 
3) Přidáme sůl, petržel, pepř, římský kmín, koriandr, cibuli, česnek a mouku, a všechno semelem dohoromady.
 
4) Umíchané těsto dáme na pár hodin do ledničky.
 
5) Po vyndání do těsta přimícháme jedlou sodu. Není nutná, ale plačičky pak budou nadýchané.
 
6) Vytvarujeme placičky a smažíme na oleji. Pokud se snažíte smažení omezit, dají se péct i na plechu v troubě.
 
7) Servírování je už na vás: můžete ho přimíchat do zeleninového salátu, zabalit do tortily, nebo sezobnout jen tak 😉
 
 

1hrnek - cizrna
1hrst - petržel
1ks - cibule
1stroužek - česnek
2lžíce - hladká mouka
1lžíce - sůl
2lžička - mletý římský kmín
1lžička - mletý koriandr
1/4lžička - pepř
1lžička - jedlá soda
ks - olej na smažení
příprava - 20
vaření - 10
Kategorie Chuťovka
Porce 0
Uvařila NikolaVojčová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account