Dýňový guláš
Ingredience
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 červená cibule
- 2-3 stroužky česneku
- 500 g hovězího masa
- sůl a pepř
- 2 mrkve
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička uzené papriky
- 2 polévkové lžíce rajčatového protlaku
- 500 ml hovězího vývaru
- 1 lžička oregana
- 1 lžička tymiánu
- 300 g dýně
Instrukce
- Cibuli nakrájejte nadrobno a orestujte ji na olivovém oleji. Po 2-3 minutách přidejte nasekaný česnek a dobře promíchejte.
- Poté přidejte na kostky nakrájené hovězí maso, osolte a opepřete a nechte několik minut opéct. Pak přidejte rajčatový protlak, na kostičky nakrájenou mrkev, hovězí vývar, zbytek koření (kmín, uzenou papriku, oregano a tymián).
- Duste asi hodinu a půl. Mezitím oloupejte dýni a nakrájejte ji na kostičky. Maso otestujte vidličkou, a když je téměř měkké, přidejte kostky dýně a vařte ještě dalších 20-30 minut, dokud dýně nezměkne. Dávejte pozor na to, jak kostky dýně krájíte a jak dlouho necháte guláš vařit. Pokud jsou kostky příliš malé, dýně se může rozvařit na kaši.
- Guláš odstavte z plotny a podávejte teplý.
Recept se mi líbí. Mám zase inspiraci na nový recept s dýní.
toto je recept přesně pro mě…., taky dělám doma takové podobnosti 🙂